Història

 L’handbol s’inicia a Tortosa l’any 1973 com una secció del Club de Rem Tortosa. Aquesta entitat va ser creada l’any 1946, però l’atracció que alguns socis tenien per l’handbol, i l’afany per promocionar altres esports a la ciutat de Tortosa van fer possible la creació d’aquesta secció.

A la primera temporada solament es forma un equip sènior masculí que disputa el Campionat Provincial. Durant les quatre primeres temporades l’equip es va anar consolidant, proclamant-se en aquella temporada (1976/77) campions provincials, fet que els va donar dret a participar a la fase sector d’ascens a categoria nacional que es va disputar a Saragossa. L’equip va aconseguir la tercera plaça de sis equips, encara que no es va aconseguir l’anhelat ascens.

A la temporada 1979/80, l’equip es proclama de nou campió provincial, i tot i que al sector disputat a Sabadell no s’obté la primera plaça, l’equip assoleix l’ascens a Segona Divisió Nacional. Tot i això, es perd la categoria la temporada següent.

Les següents tres temporades porten com a resultat la consecució del Campionat Provincial, i a la temporada 1985/86 s’accedeix de nou a la Segona Divisió Nacional amb majors garanties d’èxit que en temporades anteriors.

El 27 d’octubre del 1986 s’organitza la final de la Lliga Catalana entre el FC Barcelona i el BM Granollers.

El dia 8 de juliol del 1988 es reuneixen Antoni Giménez Agramunt, Antoni Arasa Baila, Miquel Pegueroles Foz, Donato Gómez Garcín, José Luis Pino Albino, Ernesto Carcellé Anguix, Dolors Àvila Domingo, Maria Teresa Favá Gabarró, Maria Pilar Princep Mayo, Inmaculada Carcellé Anguix, Andreu Lapuerta Roig, Josep Manel Castell Pafila, Joan Carles Alemany Gasol, Maria Cinta Jarque Audí, i Joan Querol Trullén. Aquestes quinze persones porten a terme la creació del Centre d’Esports Tortosa, sent tots socis fundadors.

A la temporada 1996/97 s’assoleix l’ascens a Segona Catalana després de comprar els drets esportius al CH Amposta.

Del 25 al 27 d’abril del 1997 s’organitza la Fase Sector Junior del campionat estatal, en que hi participen el FC Barcelona, el CBM Politécnico Murcia, el CBM Callosa de Segura, i el CP Gáldar.

El 6 de febrer del 2002 s’organitza un partit amistós entre el BM Granollers i el BM Airtel Valencia, tots dos equips de la Lliga Asobal. El partit va estar precedit per un altre amistós entre els equips juvenils masculins d’ambdós clubs.

Del 27 al 30 de maig del 2004 els equips infantils masculí i femení del club participen a les finals dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya organitzades a Tortosa, proclamant-se ambdós equips campions.

El 2 de maig del 2005 l’entitat assoleix el primer Campionat de Catalunya federat de la mà de les noies de l’equip cadet femení, que derroten de forma ajustada al CH Amposta.

Del 26 al 29 de maig del 2005 l’infantil femení obté per segon any consecutiu la primera posició dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya a la localitat d’El Vendrell.

El 29 d’abril del 2006 l’equip cadet femení revalida el Campionat de Catalunya superant a l’Associació Lleidatana.

Del 16 al 18 de març del 2007 s’organitza el TOP4 de la Lliga Catalana Juvenil femenina, que reuneix els millors equips catalans: Esportiu Castelldefels, Associació Lleidatana, CH Amposta i CE Tortosa. La mateixa generació que havia obtingut el campionat català les dues anteriors temporades aconsegueix fer-se amb el títol per tercer cop consecutiu.

De l’1 al 3 de juny del 2007 l’entitat repeteix l’èxit aconseguit tres temporades anteriors. Els equips masculins i femenins de la categoria infantil es proclamen campions dels Jocs Esportius de Catalunya a Tortosa, acabant la competició invictes.

Les temporades 2009-2010, 2010-11 i 2011-12 es caracteritzen per la incorporació de Robert Papic a la direcció tècnica del club. Des de la seva tasca es destaquen l’inici i la creació d’activitats que fins ara són consonlidades i característiques de la nostra entitat com el Torneig 3 Reis, l’Handbol Platja a l’Ampolla o les 16 Hores d’Handbol.

Durant la temporada 2013-14 el Centre d’Esports Tortosa celebra els 25 anys de la seva creació. Es realitzen nombrosos actes on destaquen la creació d’un nou logotip, el partit entre el FC Barcelona B entrenat per Toni Gerona contra el Puerto de Sagunto, la realització d’un Lipdub commemoratiu, el Cicle de Xerrades dels 5 Presidents que ha tingut l’entitat, l’exposició realitzada al Centre Cívic de Ferreries, el partit de Veterans contra elFC Barcelona i la presentació del llibre commemoratiu.

La temporada 2014-15 es caracteritza pels ascensos del sènior masculí a Segona Catalana en quedar en tercera posició durant la temporada regular i del sènior femení a Lliga Catalana després de quedar terceres en el TOP4 realitzat a Tortosa. Durant la temporada següent el sènior masculí assoleix una històrica segona posició en la categoria de Segona Catalana i disputa la primera fase del PlayOff d’ascens. Per la seva banda, el sènior femení no pot mantenir la categoria i durant la temporada següent torna a disputar el TOP4 tot i que finalment no pot ser possible l’ascens i on el sènior masculí baixa a Tercera Catalana.

Durant la temporada 2017-18 el sènior masculí torna a pujar a Segona Catalana en classificar-se automàticament com a primer de la seva competició.